L'efecte del canvi climàtic requereix professionals experts en la gestió de la vinya i l'impacte sobre la qualitat del vi, així com interpretar i aplicar la recerca en l'àmbit de l' agroecologia ambiental que s'està duent a terme per afrontar les noves situacions climàtiques del sector.
Això requereix d' una major capacitat de resolució de problemes en entorns nous i l'aplicació de resultats i aproximacions científiques als problemes pràctics de les explotacions amb noves eines tecnològiques.
També requereix experts en el coneixement, comunicació i tast d' aquestes noves tendències en vi.
El Màster en Nous Models de Vitivinicultura Sostenible vol cobrir aquestes necessitats
El perfil és professional i acadèmic, permetent que l'alumne s' incorpori a la vida laboral en un sector vitícola ecosostenible o en la millora i actualització del coneixement dels professionals amb experiència en el sector.
- Graduats i professionals tant de l' administració pública com de l'empresa privada, que desitgin aprofundir en l' àmbit del sector vitivinícola en relació amb canvi climàtic, la sostenibilitat i el desenvolupament d' estratègies per millorar l' activitat versus aquests paràmetres.
- Graduats d'enologia, agronomia, biologia, tecnologia dels aliments, enginyers agrònoms, enginyers tècnics agrícoles, ciències ambientals o titulacions equivalents.
- Professionals del món de la comunicació vitivinícola amb coneixements bàsics.
- Professionals de l'enoturisme.
- Assessors d'empreses vitivinícoles.
- Ambientòlegs gestors de sistemes agropecuaris.
- Investigadors i/o gestors de projectes R+D.
- Empresaris, directors i tècnics d'empreses.
- Personal docent de l’àmbit de l’ agroecologia.
- Sommeliers
Formar professionals en la recerca interdisciplinària de la interfície sòl-planta-atmosfera, capaços d'integrar nous models sostenibles de gestió de la vinya, facilitar respostes en temps real i específiques als actors de la indústria enològica per mitigar el canvi climàtic i aconseguir una viticultura resilient en el curt, mitjà i llarg termini, i la millora de la qualitat dels vins resultants d'aquestes actuacions tot seguint les normatives de sostenibilitat ambiental.
K2. Reconèixer i avaluar les dades obtingudes dels diferents processos productius.
K3. Identificar amb precisió factors ambientals i culturals que afecten la vinya i la seva qualitat.
K4. Descriure adequadament els vins de les noves tendències actuals.
SE1. Avaluar factors ambientals i culturals que afecten a la vinya i a la seva producció.
SE2. Aplicar metodologies apreses per a la millora de la sostenibilitat d’una vinya.
SE3. Informar, tant oralment com per escrit, sobre metodologies apresses per a la millora de la planta, tant al públic general com a persones expertes.
SE4. Processar i avaluar dades y aplicar mesures correctores per a la mitigació de la petjada de carboni.
SE5. Analitzar els vins de noves tendències amb el coneixement sobre eines de comunicació adquirides.
ST1. Resoldre problemes complexos de manera crítica, creativa i innovadora en contextos multidisciplinaris.
COE 1. Dissenyar projectes en base a agricultura ecològica, mètode biodinàmic i tècniques regeneratives i permaculturals per millorar la conservació i producció en finques vitícoles.
COE 2. Integrar als projectes aparells de mesura digitals per facilitar el control de paràmetres agronòmics.
COE 3. Participar en l’aplicació de millores i solucions en casos pràctics que satisfacin necessitats específiques tenint en compte els nous models de viticultura.
COE 5. Mesurar i avaluar les qualitats dels vins de noves tendències.
COT 1. Treballar en equips multidisciplinaris i en contextos complexos
Les sortides professionals són molt variades i destinades al sector vitícola en la vessant més agroecològica: empreses del sector vitivinícola, cellers i explotacions vitícoles, docència en agroecologia vitícola, assessoria vitícola sostenible, i gestió de projectes i/o entitats públiques enfocades a millorar les polítiques i estratègies quant a canvi climàtic. En la vessant enoturistica i la tecnologia i servei dels vins.
David Baixas Lehnberg
Sergi Caballero González
Elisabet De Anguera Bachs
Inmaculada Funes Mesa
Miriam Lampreave Figueras
M. Assumpta Mateos Fernández
Lluís Nache Dachs
Antoni Sánchez Ortiz
- Beques FURV: aquest programa disposa d’una de les beques de la Fundació URV d’accés als títols propis de postgrau. Tota la informació a Beques FURV.
- Possibilitat de fraccionament: 10% per la reserva de plaça al moment de fer la inscripció + 50% abans de l’inici del programa + 40% a meitat del programa.
- Bonificació: aquest programa pot ser bonificat mitjançant la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació (FUNDAE). Més informació a Bonificació FUNDAE.