El sector vitivinícola cada vegada més demanda personal qualificat per gestionar adequadament les seves empreses, enfrontades a un entorn altament competitiu i una economia globalitzada. El gran nombre de productes de qualitat i prestigi, així com les diferents denominacions d'origen amb les que comptem a Catalunya, ens avalen per aconseguir que l'èxit d'aquests productes s'adeqüin al seu potencial. Aquest programa pretén donar resposta a aquesta necessitat, tant pel que fa a la gestió de l'empresa vitivinícola com al coneixement del producte que vertebra aquestes empreses.
- Titulats universitaris i professionals amb experiència en el sector vitivinícola que vulguin aprofundir els seus coneixements i potenciar les seves habilitats directives.
- Titulats universitaris i professionals amb potencial per accedir a posicions directives a curt termini.
- Persones emprenedores que volen preparar-se per incorporar-se professionalment al sector vitivinícola.
Professionalitzar el sector vitivinícola, oferint una formació eminentment pràctica i centrada en la millora de la gestió empresarial: internacionalització, recerca de nous mercats i innovació, tot això des d'una doble vessant: la gestió i la viticultura.
- Capacitat de liderar una empresa o departament vinculada al sector vitivinícola.
- Gestionar un equip de persones al seu càrrec i tenir capacitat per treballar en equip.
- Tenir iniciativa individual, capacitat analítica i esperit crític.
- Capacitat per avaluar i resoldre problemes.
- Demostrar capacitat de presa de decisions.
- Conèixer les tècniques i tendències en gestió de la empresa.
- Conèixer el funcionament de les diferents àrees de gestió des d'una perspectiva transversal.
- Capacitat per comprendre els aspectes tècnics vitícoles fonamentals.
- Capacitat per comprendre els processos enològics bàsics que intervenen en la elaboració de vins.
- Aprofundir en el coneixement de l'anàlisi sensorial aplicat al tast de vins.
- Conèixer les principals regions vitivinícoles del mon, així com l'impacte i la influència de la vitivinicultura des de la vessant històrica, gastronòmica i de la salut.
- Direcció i gestió d'empreses del sector vitivinícoles, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.
- Departaments financers, comercials, màrqueting, persones i operacions de d'empreses del sector vitivinícoles, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.
Aquest programa està organitzat de forma modular, això significa que pots cursar aquests dos cursos de forma independent:
Un cop superats els dos cursos, és possible convalidar els crèdits per a obtenir el diploma d'especialització.
Pedro Cabanillas Amboades
Joan Miquel Canals Bosch
Anna Casabona París
César Cánovas Herrerías
Alicia Estrada Alonso
Xavier Fumanal Cuadrat
Jaume Gramona Martí
Christophe Marquet
Albert Mas Barón
M. Assumpta Mateos Fernández
Montserrat Mestres Solé
Montserrat Nadal Roquet-Jalmar
Jordi Rojas Donada
Nicolas André Louis Rozes
Antoni Sánchez Ortiz
Lluís Tolosa Planet
Antoni Viladomat Vers
Xavier Ybargüengoitia Millet
Fernando Zamora Marin
Les classe presencials finalitzen a finals de juny de 2025.
C/ Amàlia Soler, 29 - Vilafranca del Penedès
- Becas FURV: este programa dispone de una de las becas de la Fundación URV de acceso a los títulos propios de posgrado. Toda la información en Becas FURV.
- Posibilidad de fraccionamiento: 10% por la reserva de plaza en el momento de realizar la inscripción + 50% antes del inicio del programa + 40% a mitad del programa.
- Bonificación: este programa puede ser bonificado a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE). Más información en Bonificación FUNDAE.